Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Beadandó SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
617
Egy egyenlő szárú háromszög szárszöge 40°, alapja 10 cm. Mekkora a kerülete, területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10. osztály trigonometria:
Berajzolod az egyenlő szárú háromszög alapjához tartozó magasságot. Ez felezi a szárszöget és az alapot.
sin(20⁰)=5/b amiből b=14,62cm ez a szár.
Kerület= 10+14,62+14,62=39,24cm
tg(20⁰)5/m amiből m=13,74cm ez a magasság
Terület= 10·13,74/2=68,7 cm²
0