Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
993
1. Egészítsd ki a mondatokat!
a) A beeső fénysugár, a beesési merőleges és a visszavert fénysugár.................................................................................................................van.
b)A visszaverődési szög..................................... , mint a beesési szög.



2. A beeső fénysugár 36⁰-os szöget zár be a tükörrel.
a) mekkora a beesési szög?
α=......................
b) mekkora a visszaverődési szög?
β=......................



3. A beeső fénysugár és a visszavert fénysugár merőleges egymásra.
a) mekkora a beesési szög?
α=......................
b) mekkora a visszaverődési szög?
β=......................



4. Az ábra egy síktükörre beeső fénysugarat ábrázol. Szerkesztéssel határozd meg a visszavert fénysugár útját!
(csatolom az ábrát)



5. Egészítsd ki a mondatokat!
a) A beeső fénysugár, a beesési szög merőleges és a megtört fénysugár .................................................................van.
b)Ha a fény optikailag ritkább anyagból sűrűbb anyagba lép, akkor a ..................................................... fénysugár nem törik meg. Minden más esetben a törési szög ...................................., mint a beesési szög.
c)Ha a fény optikailag sűrűbb anyagból ritkább anyagba lép, akkor a ........................ fénysugár nem törik meg. Minden más esetben a törési szög ...................................., mint a beesési szög.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, fizika, fény, Beesésiszög, beesés
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Csatoltam képet.
0