Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1500
Le kell írni reakcióegyenletekkel
a) Magnézium-karbonát reakciója sósavval
b) Hevítés hatására vízkő válik ki a fűtőszálon
c) Vízkő oldása sósavval
d) CaCl2 oldat reakciója szódával
e) Klór reakciója vízzel
f) C6H14 szénhidrogén tökéletes égése
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
MgCO3 + HCl = MgCl2 + CO2 + H2O
Ca(HCO3)2 = CaCO3 + H2O + CO2
CaCO3 + 2 HCl = CaCl2 + H2O + CO2
CaCl2 + Na2CO3 = 2NaCl + CaCO3 CaCO3 csapadék szóval húzd alá mármint a CaCO3
Cl + H2O = HCl + HOCL
C6H14 + 9,5 O2 = 6 CO2 + 7 H2O Ha kötelező egész számokat írni akkor szorozd be 2-vel az egészet

1