Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
761
Egy számtani sorozat első két tagja 9 és 16.
a) Mennyi a számtani sorozat differenciája?
b) Számold ki a sorozat következő négy elemét
c) Számold ki az első hat tag elemét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Azt azért jó lenne tisztázni hogy melyik az első tag és melyik a második. Feltételezzük, hogy:

`a_1` = 9

`a_2` = 16

a,

`a_2` = `a_1` + d

16 = 9 + d

d = 16-9 = 7

b,

`a_3` = `a_2` + d = 16 + 7 = 23

`a_4` = `a_3` + d = 23 + 7 = 30

`a_5` = `a_4` + d = 30 + 7 = 37

`a_6` = `a_5` + d = 37 + 7 = 44

c,

Ezek voltak az első 6 tag.
0