Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány méteres út marad az utolsó napra?

Főoldal » Középiskola » Fizika
440
5.) A Mount Everest a világ legnagyobb hegye 8848 méter magas. Hegymászóként 5848 méter magasról indulva 3 nap alatt akarok felérni a csúcsra. A hátralévő utat naponként 3:2:1 arányban megtéve, hány
méteres út marad az utolsó napra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

5.) A Mount Everest a világ legnagyobb hegye 8848 méter magas. Hegymászóként 5848 méter magasról indulva 3 nap alatt akarok felérni a csúcsra. A hátralévő utat naponként 3:2:1 arányban megtéve, hány
méteres út marad az utolsó napra?

A 3 napra maradt út: 8848-5848= 3000 m
3+2+1= 6 rész

6 rész: 3000 m
1 rész: 500 m
2 rész: 1000 m
3 rész: 1500

Ell: 1500+1000+500= 3000 m

Az utolsó napra 500 m-es út marad.
0