Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mikor érek Bécsbe,ha egy óra ebédszünetre megállok?

Főoldal » Középiskola » Fizika
580
4.) Debrecen és Salzburg távolsága 780 km. Reggel 8 órakor indulok, autópályán haladva 120 km/h sebességgel. Mikor érek Bécsbe,ha egy óra ebédszünetre megállok?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Sok kérdés merül fel:

1. Honnan indulsz?

2. Hová tartasz? (Bécsbe vagy Salzburgba? Esetleg Debrecenbe?)

Feltételezzük, hogy Debrecenből indulsz és Salzburgba mész.

s = 780 km

v = 120 `(km)/h`

t = `s/v` = `780/120` = 6,5 h

Ha 8:00-kor indulsz, és tartasz egy óra ebédszünetet, akkor 8+6,5+1 = 15,5 = 15:30-ra érsz Salzburgba. Azt, hogy Bécsbe mikor érsz, ezek alapján nehéz eldönteni.
0