Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány másodperc alatt ér a Nap fénye a Földre?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1292
A Nap-Föld átlagos távolság 150 000 000 km. Hány másodperc alatt ér a
Nap fénye a Földre? a fény sebessége: 300 000 km/s

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

A Nap-Föld átlagos távolság 150 000 000 km. Hány másodperc alatt ér a Nap fénye a Földre? a fény sebessége: 300 000 km/s

s= 150 000 000 km
v= 300 000 km/s
t= ?

t= s/v= 150 000 000 km/300 000 km/s= 500 s

500 másodperc alatt ér a Nap fénye a Földre.
Módosítva: 5 éve
0