Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
426
Lenne egy feladat amit nem tudok megoldani. Határozza meg a ferde sík maximális dőlésszögét úgy, hogy a test, amelyet a ferde síkra helyezünk, nyugalomban maradjon, ha a nyugalmi súrlódási együttható 0,2.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az ábrán látható `F_s` = `mu*m*g*cosalpha`

Ahhoz, hogy a test ne csússzon meg:

`cancel(m)*cancel(g)*sin alpha ` `lt` `mu*cancel(m)*cancel(g)*cosalpha`

`mu` `gt` `tg alpha`

`alpha` `lt` `arctg mu` = `alpha_(max)` = 11,31°

0