Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS valaki segítsen...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
444

















Írd fel egyenletként!
Egy téglalap rövidebb oldalának hossza megegyezik a hosszabbik oldal hosszának 40%-ával. Mekkorák a téglalap oldalai, ha a kerülete 72,8 m?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K=2(a+b)
K=72.8m
Rövidebb oldal: 0.4x (b)
Hosszabbik oldal: x (a)
72.8=2(x+0.4x)
72.8=2.8x
x=26 (a oldal)
0.4(26)=b
b=10.4
Módosítva: 5 éve
1