Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hát, elég pixeles, remélem jót olvastam ki belőle.
3.
P(-1,-4)
Q(5,8)
(y-y1)/(x-x1)=(y2-y1)/(x2-1) képlet alapján:
(y+4)/(x+1)=12/6
y+4=2x+2
y=2x-2

4.
Egyenletrendszerbe felírod a két egyenletet, és megoldod:
2x-y=-5
8x-2y=-6

2x+5=y

8x-2y=-6
8x-2(2x+5)=-6
8x-4x-10=-6
4x=4
x=1

2x+5=y
2(1)+5=y
y=7
M(1,7)

5.
2x+5y=1+b, ahol x=5, y=0
2(5)+5(0)=1+b
10=1+b
b=9, tehát

2x+5y=1+9
2x+5y=10

(ha nem jól olvastam ki egy számot az alkalmazott logikával te is megtudod oldani)
Módosítva: 5 éve
1