Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS - Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Egy paralelogramma egyik oldalának hossza 20 cm., az egyik átlójának hossza 50 cm. Az adott oldal és az adott átló által bezárt szög 28°48’. Számítsd ki a másik oldal és a másik átló hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cos tétel alapján b2=a2+e2-2ae*cos28.8
b=33.8731~34 cm
Átlói felezik egymást, tehát:
(f/2)2=252+202-2*25*20*cos28.8
f=96.8996~97cm
0