Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek doga

Főoldal » Középiskola » Matematika
677
nem tudom mennyire látszik,remélem olvasható
egyenlőre a 4 és 5 feladat kéne
hogyan kell megoldani?semmit se értek ebből
előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4. Egy háromszög súlypontjának koordinátája a következő összefüggéssel számítható ki:
S₁=(A₁+B₁+C₁)/3 és S₂=(A₂+B₂+C₂)/3
A Te feladatodban:
A₁=-2, A₂=5, B₁=-3, B₂=-2, C₁=11, C₂=-6
vagyis S₁=(-2+3+11)/3=12/3=4 és S₂=(5+(-2)+(-6))/3=-3/3=-1
tehát a sülypont: S(4;-1)

5. Ha két vektor merőleges egymásra akkor a szorzatuk 0, vagyis:
a*b=a₁*b₁+a₂*b₂=0 a Te feladatodban: a₁=x, a₂=3, b₁=-2, b₂=4 ezeket behelyettesítve:
x*(-2)+3*4=0
-2x+12=0
-2x=-12
x=6
1