Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek megoldani.

Főoldal » Középiskola » Matematika
2012
Adott a valós számok halmauán értelmezett /f/függvény: f(×)=10×/4-en.
Meg kell határozni az/f/12 értékét.
Adja meg az /×/ valalós számot, amelyre f/×/=100.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a,

`f(12)` = `10^(12/4)` = `10^3` = 1000

b,

`f(x)=100`

`10^(x/4)` = 100 = `10^2`

`x/4` = 2

x = 8
0