Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kordinátageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
Ha egy feladatban kijön az egyenes egyenlete
-1x-3y=-13, akkor ennek a fordítottja 1x+3y=13 is jó megoldása a feladatnak ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kordinátageometria, egyenes egyenlete
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Akárhogy rendezheted az egyenletedet, ebben az esetben csak szorzod (-1)-el, szóval ugyan az marad a hozzárendelési szabálya az egyenesnek.
0

Szia!
Ez egy nagyon jó kérdés!
A válasz: Igen, hiszen ez egy olyan egyenlet, amire olyan x, y számok a megoldások, amik rajta vannak az egyenesen.
Ha egy egyenletet megszorzol egy bármilyen skalárral, akkor nem változik a megoldás halmaza.
Pl:
x=2
2x=4
-2x=-4
egyenleteknek ugyanazok a megoldásai.
(És ugyanígy oszthatsz nem nulla skalárral, vagy hozzáadhatsz konstanst. Remélem kielégítő válasz.)
0