Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gravitációs mező - gravitációs kölcsönhatás

Főoldal » Középiskola » Fizika
696
Sziasztok, erre a pár kérdesre szeretném a részletes válaszokat.

1,Mitől és hogyan függ (és mitől nem függ) a fonálinga lengésideje?

2,Milyen alapvető kölcsönhatások vannak a természetben, melyek a legfontosabb tulajdonságaik?

3,Mitől és hogyan függ a gravitációs kölcsönhatás nagysága?

4,Mi a gravitációs gyorsulás?

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. Csak a fonál hosszától és adott bolygón fellépő gravitációs gyorsulástól. T=2*Pi*Gyök(l/g)
2, Gravitációs: a két test tömegétől függ távolságok négyzetével fordítottan arányos, Elektromágnesség: Két részecske, test töltésétől függ, a távolság négyzetével fordítottan arányos és erősebb, mint a gravitációs kölcsönhatás, erős: nukleonokat, protonokat összetartó erő, gyenge
3. F=G*m*M/(r^2) A két test tömegétől és távolságuktól függ. a Tömeggel egyenesen arányos, míg a távolságok négyzetével fordítottan.

4. Az a gyorsulás, ami a Föld nehézségi erőterében szabadon eső tárgyakat gyorsítja. A Föld gravitációja okozta gyorsulás, ami a földön tartja a tárgyakat, embereket, nagysága g=10m/(s^2)
0