Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
1712
Sziasztok! Megakadtam ezzel a feladattal, így egy kis segítséget kérnék.
Egy szabályos játékkockával egymás után ötször dobunk. Mennyi a valószínűsége annak, hogy legalább egyszer 6-ost dobunk?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Összes eset: `6*6*6*6*6` = `6^5` = 7776

A kedvező esetek helyett inkább megkeressük a kedvezőtlen eseteket: `5*5*5*5*5` = `5^5` = 3125 (Azaz első dobásbál is 1-5-ig van, másodiknál is, stb.)

A kedvező esetek száma tehát: 7776-3125 = 4651 kimenetele lehet.
1

0