Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
455
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. P(-2;3) és v(5;1), akkor az irányvektoros egyenlet: v2x-v1y=v2x0-v1y0 használatával:
1x-5y=1*(-2)-5*(3)
x-5y=-2-15
x-5y=-17

2. -2x+y=4 egyenletet y-ra rendezve: y=2x+4, amiből kiderül hogy az egyenes meredeksége:2
m=tgα=2 visszakeresve: α=63,435⁰
1