Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban segítsetek már LÉTSZÍVES S.O.S. mai határidős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
534
Határozd mwg az r sugarú körcik területét, ha a hózzá tartozó közzéponti szög a,:

r=10mm, a =45⁰ r=15 cm , a=135⁰
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Tcikk=rπ*α/180⁰
Ha r=10mm és α=45⁰, akkor Tcikk=10*3,14*45⁰/180⁰=7,76mm2
Ha r=15cm és α=135⁰, akkor Tcikk=15*3,14*135⁰/180⁰=35,325cm2
0

Bocsi itt a jó!

Tcikk=r2π*α/180⁰
Ha r=10mm és α=45⁰, akkor Tcikk=100*3,14*45⁰/180⁰=77,6mm2
Ha r=15cm és α=135⁰, akkor Tcikk=225*3,14*135⁰/180⁰=529,875cm2
0