Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban segítsetek már LÉTSZÍVES S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
538
Határozd meg a körgyűrű terület, ha adott a két határoló körvonal sugara :

Rk=8cm Rb= 2 cm
Rk=4,5 cm Rb=2,5 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Tgyűrű=π*(Rk2*Rb2)
Ha Rk=8cm és Rb=2cm, akkor Tgyűrű=3,14*(82-22)=3,14*(64-4)=3,14*60=188,4cm2
Ha Rk=4,5cm és Rb=2,5cm, akkor Tgyűrű=3,14*(4,52-2,52)=3,14*(20,,25-6,25)=3,14*14=43,96cm2
0