Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
853
2. . Egy kikötőből két hajó indul azonos időpontban. Az egyik dél felé halad 820 km/h sebességgel, míg a másik észak-nyugati irányba halad 600 km/h sebességgel. Milyen távol lesznek egymástól két és fél óra múlva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,5 óra alatt az egyik hajó megtesz `820*2.5` = 2050 km-t. A másik hajó pedig `600*2.5` = 1500 km-t. Az útvonaluk által bezárt szög 135°.

Koszinusztátel:

`c^2=a^2+b^2-2abcosgamma` = `2050^2+1500^2-2*2050*1500*cos135` = 10801207

c = 3286 km-re lesznek egymástól a hajók. (Bár a sebességük alapján ezek inkább repülők)
0