Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
545
Pls valaki !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
16,

`A_(Fe)` = 56 `g/(mol)`

22,4 g vas az `22.4/56` = 0,4 mol


17,

`CaO` + `H_2O` `rightarrow` `Ca(OH)_2`

`M_(CaO)` = 56 `g/(mol)` (oltatlan mész)

`M_(Ca(OH)_2)` = 74 `g/(mol)` (oltott mész)

140 g oltatlan mész az `140/56` = 2,5 mol. ugyanennyi mol oltott mész keletkezik

2,5 mol oltott mész pedig `2.5*74` = 185 g.

18,

`A_(Fe)` = 56 `g/(mol)`

`M_(FeS_2)` = 120 `g/(mol)`

120 g piritben van 56 g vas

1 g piritben van `1/120*56` = `0.4dot(6)` (ez a tömegrészarány).
0