Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Help 6.os matek tz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
566
kérlek valaki segítsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

1.

Fiú: `640/(19+21)*19` = 304

Lány: `640/(19+21)*21` = 336

2,

Ha 8 rugó 48 perc alatt készül el, akkor

1 rugó a nyolcada, azaz `48/8` = 6 perc alatt készül el.

b,

2 rugó `2*6` = 12 perc

18 perc alatt `18/6` = 3 rugó

5 rugó `5*6` = 30 perc

42 perc alatt `42/6` = 7 perc

10 rugó `10*6` = 60 perc = 1 óra

Összefüggés: `"rugók száma"*6` = felhasznált idő

vagy

`"felhasznált idő"/6` = rugók száma

3,

0,86 = 86 %

3 = 300 %

`11/100` = 11 %

`25/20` = `(25*5)/(20*5)` = `125/100` = 125 %

0,07 = 7 %

b,

150-nek a 35 %-a az `(150*35)/100` = 52,5

Egy szám 7 %-a 49.

Akkor a szám 100 %-a, az `100/7*49` = `100*7` = 700 a keresett szám.
0