Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
569
Hogyan kell kiszámolni a háropszög maggasságát Pitágorászal, ha a=4cm b=4cm m=?cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Gondolom itt egyenlő szárú háromszögről van szó.

A keresett derékszögű háromszög egyik befogója az alap fele, a másik befogója a magasság. Az átfogó pedig a háromszög szára.

`(a/2)^2+m^2=b^2`

`2^2+m^2=4^2`

m = `root()(4^2-2^2)` = `root()(16-4)` = `root()(12)` = `2*root()(3)` cm.
1