Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
Egy hegyesszögű háromszög egyik oldala 14 cm. Vele szemben lévő szög 51 fok. Mekkora a körülírható körének sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy tanultátok a körül írt kör sugarára vonatkozó két legfontosabb képletet:
`r=frac{abc}{4T}` illetve `r=frac{ab}{2m}`. Nos ezekből külön-külön levezethető a szinusz-tétel alapján, hogy `r=frac{a}{2*sin(alpha)}`.
Sokunkat meglep, de igaz, hogy a körülírt sugár meghatározható az általad megadott két adatból is. A befejezést már rád bízom.
Módosítva: 5 éve
0