Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Fizika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
479
Sziasztok! Valaki tudna segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Erre az interneten rá lehet keresni
-2

Szia!

1. Távollátó.

a, A dioptria a fókusztávolság reciproka (D= 1/f). A fókusztávolság a dioptria reciproka.

f= 1/D= 1/4= 0,25 m

b, f= 1/D= 1/-2= -0,5 m. Rövidlátóknak kell ilyen dioptriájú szemüveget hordani, amely a távollátást korrigálja.
Módosítva: 5 éve
1