Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
√1. (√45-√20)x√5
2. √√19-√3x√√19+√3 az első négyzetgyök jel alatt van az egész mind a kettőnél
3. gyöktelenítse a nevezőt: 6/√a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elég rosszul vannak leírva ezek a dolgok, és átláthatatlanul. Az első feladatot így értelmeztem:
1. `(\sqrt(45)-\sqrt(20))*x*\sqrt(5)=(\sqrt(9*5)-\sqrt(4*5))*x*\sqrt(5)=(3\sqrt(5)-2\sqrt(5))*x*\sqrt(5)=1\sqrt(5)*x*\sqrt(5)=5x`

Szerintem a másik 3-asnál kihagytál egy x-et, különben nem jön ki szépen, vagy az x egy szorzás akart lenni...
2. `\sqrt(\sqrt(19)-\sqrt(3x))*\sqrt(\sqrt(19)+\sqrt(3x))=[ (\sqrt(19)-\sqrt(3x))* (\sqrt(19)+\sqrt(3x)) ]^(1/2)=`
`=(19-3)^(1/2)=\sqrt(16)=+-4`

3.
`6/\sqrt(a)=(6/\sqrt(a))*( (\sqrt(a)) / (\sqrt(a)) )= ( 6*\sqrt(a) ) / ( a ) `
0