Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma kell leadnom! 2

Főoldal » Általános iskola » Matematika
516
SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
fiú/lány=19/21 → fiú = lány*19/21

fiú+lány=640

lány*19/21 + lány = 640 /*21
lány*19 + 21* lány = 640*21
40*lány=640*21
lány=640*21/40 = 64*21/4 = 16*21 = 336

fiú= 640 - 336 = 304

2.
8 rugót 48 perc alatt kunkorít.
1 rugót 48/8= 6 perc alatt kunkorít.

2 rugót 2*6=12 perc alatt kunkorít,
5 rugót 5*6=30 perc alatt kunkorít,
10 rugót 10*6=60 perc alatt kunkorít,

3 rugót 3*6=18 perc alatt kunkorít,
7 rugót 7*6=42 perc alatt kunkorít.

egyenes arányosság

3.
86%
300%
11%
125%
7%

150-nek a 35%-a: 150*0,35= 52,5

Ha 49 7%, akkor
100*49/7= 700 a 100%.
0

Csatoltam képet.
0