Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls matekk megintt

Főoldal » Középiskola » Matematika
1131
4. Két város között a távolság 320 km. Egy időben indul egymással szembe két vonat, az egyik 45 km/h a másik 35 km/h sebességgel. Az első városból ugyanakkor elindult egy szürkefejű albatrosz is, 50 km/h sebességgel. Elrepült a szembe jövő vonatig, ott visszafordult, és repült az első vonattal szemben. Ezzel találkozva ismét visszafordult, és repült a másik vonattal szemben és így tovább.

Milyen távolságot repül be a szürkefejű albatrosz, míg a vonatok találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
azonnalkellene
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x a találkozásig eltelt időt! Ez a két vonat számára és a szürkefejű albatrosz számára is ugyanaz. Mivel s = v × t, ezért 45 x + 35 x = 320

x = 4,

vagyis ennyi órát repült a szürkefejű albatrosz 50 km/h sebességgel, így

4 × 50 = 200

Tehát az albatrosz 200 km utat tett meg.
A másikat privátba
1