Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
545
3) Az 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7 számkártyákból négyjegyű számokat képezünk úgy, hogy egy
számjegyet csak egyszer használunk. Hányféle ilyen szám létezik?
4) A 0; 1; 2; 3; 4; 5; 6 számkártyákból háromjegyű számokat képezünk úgy, hogy egy
számjegyet csak egyszer használunk. Hányféle ilyen szám létezik?
5) Egy piros, egy sárga, egy zöld, egy kék, egy lila színű gyöngyből karkötőt fűzünk.
Hányféle karkötőt tudunk így készíteni?
6) Egy számtani sorozat első eleme 5, differenciája 4.
a) Mekkora a 7. eleme?
b) Mekkora a 100. eleme
c) Mennyi az első 15 elem összege?
7) Egy számtani sorozat harmadik eleme 8, negyedik eleme 11. Mekkora a differenciája?
Mekkora az első eleme? Mekkora az első 5 elem összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3; 7×6×5×3= 630

4; 6×6×5= 180

5; 5×4×3×2×1= 120
(Ennyit tudok csak)
1