Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki ssgíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
489
15Ω-os ellenállást készítünk úgy, hogy megfelelő hosszúságú 0,2mm vastagságú
zománcozott rézvezetéket műanyag hengeres rúdra tekercselünk. Hány méter vezetékre
van szükségünk? A réz fajlagos ellenállása 1,78*10-8Ωm. Ha a hengeres rúd átmérője
1cm, hány menetet csévéljünk ebből a vezetékből szorosan egymás mellé a kívánt
ellenállás eléréséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Képlet a vezetékhossz kiszámításához:
l=A*R/ρ
l=vezeték hossza
A=vezeték keresztmetszete
R=ellenállás
ρ=fajlagos ellenállás




0