Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
546
Hogyan számolom ki a kördiagramm egyes részeinek a központi szögét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egész kör 360°
Ha az adataid x részét (pl 0,5, vagy 1/2) akarod ábrázolni, akkor a hozzátartozó központi szög 360*x
Ezt az x-et úgy kapod meg, hogy a kiválasztott adatok számát elosztod az összes adat számával.
Egy példa:
a 30 fős osztályból 10-en fociznak:
x=10/30=1/3
központi szög: 360*1/3=120°
0