Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika-Meredekség,iránytangens

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
Egy egyenes egyenlete y=4/7x+1.
Add meg egy normálvektorát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet, vektor, Tangens, egyenes, vektorok, normálvektor, iránytangens, normál
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy egyenes egyenlete y=4/7x+1.
Add meg egy normálvektorát

Az egyenes általános egyenlete:
Ax+By+c=0
átalakítjuk a fenti egyenletet:
y=4/7x+1 /*7
7y=4x+7
4x-7y+7=0
A=4
B= -7
normálvektor n(4;-7)

0