Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki (ha tud) legyen szíves segíteni ,mert életbevágóan fontos ! KÖSZÖNÖM

183
1.) A családfa jelmagyarázatának négy fenotípusához (egészséges férfi, egészséges nő, hordozó nő, vérzékeny férfi) sorold fel a genotípusokat, a fenti jelölésrendszert használva!

2.) A családfa jelmagyarázatáról egy lehetséges (ám a családfán elő nem forduló) női fenotípus hiányzik. Add meg a genotípusát, és add meg, hogy milyen színű és alakú jellel kellene jelölni, ha a többi jelöléshez következetesek vagyunk!

3.) Alíz (Viktória királynő lánya) és II. Lajos hesseni nagyherceg egyik unokája esetében milyen arányban volt várható a szülők házasságából a vérzékeny és nem vérzékeny, leányoknál a hordozó és egészséges utódok aránya!

4.) A kiválasztott házaspár gyermekei körében a családfa fenti táblázatos elemzésével kapott arányokat (valószínűségeket) mennyiben igazolja a történelem?

5.) A családfán szerepel Alexandra (Viktória királynő unokája) és II. Miklós cár családja (a cár csak említve van az ábrán, de nincs feltüntetve). Öt gyermekük közül négy egészséges, nem hordozó lány volt (köztük Anasztázia, akiről a híres rajzfilm készült), és egy beteg fiú (Sándor cárevics). II. Miklós cár vajon egészséges volt vagy vérzékeny? Indokold válaszod!

6.) Viktória királynő egyik fia Lipót (Alba hercege) vérzékeny volt, akinek született egy hordozó lánya és egy egészséges fia. Hogyan lehetséges, hogy a beteg apának egészséges fia lett?

7.) Az ábrán van egy hiba, egy leszármazási vonal hiányzik, keresd meg hogy honnan!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
................
0
Középiskola / Biológia

Válaszok

1
Valaki segítsen PLS nagyon sürgős , mert ez a TZ -dolgozatom!
0