Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1034
Egy általános iskolában a lányok száma 352, a létszám 55%-a. Hány tanulója van ennek az iskolának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia

Készítem
0

Lányok száma: 352 - ez a teljes egésznek (100%-nak) az 55%-a.

Azt kell kiszámolni, hogy melyik az a szám melynek 55%-a 352.

Megoldás:
a = ?
p = 55%
e = 352

a = 352/55 * 100
a = 640

Válasz: 640 tanulója van az iskolának.
1