Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
421
Egy műszer ára 12500 Ft volt eredetileg. Egy akció során 8750 Ft-ért tudtukbmegvásárolni. Hány százalékos volt a leértékelés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
a(alap)=12.500 Ft
e(érték)=8750 Ft
p(százalékláb)=?

p=e/a×100
p=8750/12500×100=0,7×100=70

100-70=30%os volt a leárazás
1