Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Villamos energia feladat sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
454
Egy 230 V feszültségre kapcsolt forrasztópáka áramfelvétele 0,4 A. Mennyit kell fizetni a páka után, ha napi 8 órát üzemel egy nap alatt és harminc nap alatt? A villamos áram ára 40 ft/ KWh
W=? ára=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
áram, elektonika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P=U·I=230·0,4=92W=0,092kW
E=W=P·t=0,092·8=0,736kWh
Ára:0,736·40=29,44Ft
0