Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.osztályos egyenletek házi feladat - SOS!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
Sziasztok! Szükségem lenne ezeknek a feladatoknak a levezetett megoldására. Nagyon sürgős lenne, ma este kell leadni. Előre is köszönöm!
e) 4(2x+1)+3 = 3(x-1)+2
f) 3(x-2)-5x = 3-2x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, egyenlet, help, 7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
e) 4(2x+1)+3 = 3(x-1)+2
8x+4+3=3x-3+2
8x+7=3x-1 /-3x
5x+7=-1 /-7
5x=-8 /:5
x= -8/5

Ell.
4(-8/5*2+1)+3=4*(-11/5)+3=-44/5+15/5=-29/5
3*(-8/5-1)+2=-39/5+10/5=-29/5

f) 3(x-2)-5x = 3-2x
3x-6-5x=3-2x
-2x-6=3-2x /+2x
-6=3 ez nem igaz, így az egyenletnek nincs megoldása
1