Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Tavaszi árleszállításkor a 4500 Ft-os hólapát árát leszálították 15%-kal.Mennyit kellene fizetni a hólapátért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Tavaszi árleszállításkor a 4500 Ft-os hólapát árát leszálították 15%-kal.Mennyit kellene fizetni a hólapátért?

4500 Ft 15%-a: x Ft
1%-a: 45 Ft
15%-a: 675 Ft

4500-675= 3825 Ft a hólapát új ára.

Úgy is lehet számolni, hogy 100%-15%= 85%
4500 x 0,85= 3825
1

Először ki kell számolni az 1 százalékot 4500/100=45 vagyis egy százalék az 45 és ezek szerint 15% az 675. 4500-675=3825 vagyis ennyi a hólapát ára.
0