Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello valaki tudna segiten ha igen nagyon meg köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Fizika
485
Egy transzformátor primer tekercsének a menetszáma 25 menet. A bemenetén a primer feszültség értéke 400V. Hány menete van a szekunder tekercsnek, ha a kimeneti szekunder feszültség 240V ?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Np=25
Up=400V
Usz=240V
Nsz=?
Np/Nsz=Up/Usz
=》
Nsz=Np:(Up/Usz)
Nsz=25:(400/240)
Nsz=25/1,666666...7
Nsz=14,9999...9~15


Asszem így kell kiszamolni, de nem vagyok benne 100%ig biztos
0