Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középpontos hasonlóság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
Milyen magas a torony amelynek árnyéka 16 méter és a mellé tűzött 1,8 méteres karó árnyéka 2 méter?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`frac{1,8}{2}=frac{x}{16}` egyenletet kell megoldani.

`x=frac{16*1,8}{2}=8*1,8=14,4`. Tehát a torony 14,4 méter magas.
Módosítva: 5 éve
0