Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámitás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
446
Egy autós kiránduláson egyik nap megtettük az út 35%-át. Másnapra maradt még 78 km. Hány kilométeres túrát terveztünk a két napra összesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Egy autós kiránduláson egyik nap megtettük az út 35%-át. Másnapra maradt még 78 km. Hány kilométeres túrát terveztünk a két napra összesen?

0,35 x+78= x/-0,35 x
78= 0,65 x/:0,65
120= x

Ell:

1 nap: 120 x 0,35= 42 km
2. nap: 78 km
42+78= 120

A két napra 120 km-es túrát szerveztek.
1

Szia!

Máshogyan is lehet számolni, megmutatom neked.

Egy autós kiránduláson egyik nap megtettük az út 35%-át. Másnapra maradt még 78 km. Hány kilométeres túrát terveztünk a két napra összesen?

1. napon megtették az út 35%-át, maradt 65%, ami 78 km.

65%: 78 km
1%: 1,2 km
100%: 120 km

120 km-es túrát terveztek a két napra.
1