Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Tudnátok nekem ebben a feladatban segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
578
Nem tudja egyik osztálytársam sem, nem értjük. Azt se tudjuk hogyan oldjuk meg, nagyon nehéz. Anyukám szerint ez nem is 8.os anyag, nem is érti hogy adhatott fel ilyet a tanár.
Előre köszönöm a segítséget!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, nem megy, nehéz, nem tudják az osztály társaim sem, nagyon nehéz,
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1)
Helyzeti energia=m*g*h
m=1,2 kg
h=60m
1,2*60*10
2) Fogalmam sincs, én is max a netről keresném ki
3) Ugyanúgy, mint az egyes
4) Helyzeti energia: m*g*h
Ahogy távolodunk a Földtől az m nem változik,
a g csökken, a h pedig nő. Ezért nem megállapítható. (Egy ideig nő, aztán csökken)
5) súrlódási erő=μ*m*g=0,2*15*10=30 N
W= F*s =30*10=300 J
Az összes munkában nem vagyok biztos.
6)?
7)Gyorsítási munka=1/2*m*v^2
Kiszámolod az elért sebességre, és az eredetire, és kivonod őket egymásból.
8)Csökkent
9)Gyorsítási munka lesz belőle
10)gyorsítják a labdát, a helyzeti energiája is nő,
11)P=W/t
W*2,
0,5t
2W/0,5t=4P
12)
A munka=helyzeti energia változás:
1.ember: 50*1*10=500 J
Ezt megcsinálja 20 szor az 10000J
és csinálja t ideig(most mindegy mennyi csak az fontos hogy a másik 2t)
P=10000/t
2.ember:100*2*10=2000J
Ezt megcsinálja 10 szer: 20000J
P=20000/2t=10000/t
Megegyezik a teljesítmény
0