Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi koordináta sürgősen!:-)

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
1.
Toljuk el az A(3; 1), B(–2; 5), valamint a C(–4; –2) pontok által meghatározott háromszöget az (1; 3) vektorral! Írjuk fel a képháromszög csúcsainak koordinátáit.

2.
Toljuk el az A(3; 1), B(–2; 5), valamint a C(–4; –2) pontok által meghatározott háromszöget az (–2; 5) vektorral! Írjuk fel a képháromszög csúcsainak koordinátáit.

3.
Toljuk el az A(3; 1), B(–2; 5), valamint a C(–4; –2) pontok által meghatározott háromszöget az (–4; –3) vektorral! Írjuk fel a képháromszög csúcsainak koordinátáit.


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
//lefordítva: add hozzá minden ponthoz a megadott vektort. (Add össze a koordinátáikat)
0

Szia!

1. új A(3+1;1+3)=(4;4), új B(-2+1;5+3)=(-1;8), új C(-4+1;-2+3)=(-3,2)
2. új A(3-2;1+5)=(1;6), új B(-2-2;5+5)=(-4;10), új C(-4-2;-2+5)=(-6;3)
3. új A(3-4;1-3)=(-1;-2), új B(-2-4;5-3)=(-6;2), új C(-4-4;-2-3)=(-8;-5)
0