Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! MATEMATIKA ALGEBRAI KIFEJEZÉSEK!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
520
SOS! °Helyes e a következő algebrai kifejezés összevonása? 4 + 0,5x - 1,5 + 2x - 1 - 3,5x = 1,5 - x
Nem Igen
°Helyes e a következő algebrai kifejezés esetén a zárójel felbontása? 3(x-2) = 3x-2
Nem Igen
°Hogyan végeznéd el a következő esetben a zárójel felbontását és az egynemű kifejezések összevonását? 2(x - 3) -3(4 - x) =

Lehetséges válaszok:
2x -3 - 34 -x = x - 37
2x - 6 - 12 + 3x = -13x
2x - 6 - 12 + 3x = 5x - 18
2x - 3 - 12 - x = x - 15

°Gondoltam egy számot. Megszoroztam kettővel és hozzáadtam kilencet. Ha 300-ból elveszem az így képzett összeget, akkor a gondolt számnál 6-tal nagyobb számot kapok. Melyik számra gondoltam?

°Egy természetes szám háromszorosából elvettem 4-et, majd a különbséget megszoroztam 1,6-del. Mi lehetett a gondolt szám, ha a műveletsor eredménye 32-nél kisebb?

Lehetséges válaszok:
0 8 7 9 -1
3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
ALGERBRAI KIFEJEZÉSEK, SOS
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Igen
Nem
2x-6-12+3x=5x-18

300-2x+9=x+6 /ö.v.
309-2x=x+6 /+2x
309=3x+6 /-6
303=3x /÷3
X=101

8
0