Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek! SOS! ALGERBRAI KIFEJEZÉSEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
482
Feladatok:
Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, ami x 2,5-szerese!

Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, aminél y 2,3-del kevesebb !

Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, ami x-nek és y négyszeresének az összege !

Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, ami x és y különbségének 3-szorosa!

Mennyi az a -2b kifejezés helyettesítési értéke, ha a= 6 és b=-5 ?
Lehetséges válaszok: 1 16 -17
A következő egyenlőtlenségnek mely számok lehetnek megoldásai? 6x - 4 > 3x + 11
Lehetséges válaszok: 5 11 -2 -3 8




Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS! ALGEBRAI KIFEJEZÉSEK
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, ami x 2,5-szerese! 2,5 x

Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, aminél y 2,3-dal kevesebb ! y-2,3

Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, ami x-nek és y négyszeresének az összege! 4(x+y)

Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, ami x és y különbségének 3-szorosa! 3(x-y)

Mennyi az a-2b kifejezés helyettesítési értéke, ha a= 6 és b=-5 ?

6 - 2 x (-5)= 6 - (-10)= 6+10= 16

A következő egyenlőtlenségnek mely számok lehetnek megoldásai? 6x - 4 > 3x + 11

6x - 4 > 3x+11/-3x
3x-4 > 11/+4
3x > 15/:3
x > 5

A lehetséges válaszok közül a 11 és a 8 a helyes megoldás.
1