Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Radnóti Miklós

278
Sziasztok! Nem találok semmit ezzel a kérdéssel kapcsolatban:
Radnóti korábban könyvelést tanult, milyen hasznát vette ennek később?
Arról se tudtam, hogy volt ilyen végzettsége...
Előre is köszi a választ.
Holnap délig kéne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
"...tudatosan irányította Radnótit a kereskedelmi iskolába."

"Bár a kereskedelmi tantárgyak nem keltették fel érdeklődését, az itt töltött évek nem múltak el nyomtalanul fölötte. Bizonyára ennek az iskolának is szerepe volt benne, hogy egész életében pedáns, „könyvelői” rendet tartott maga körül. Fennmaradtak zsebnaptárai, amelyekben pontosan vezette anyagi bevételeit, kiadásait. 1936-os Háztartási számadónaptára tanúsítja, hogy ezt a szokását nősülése után, feleségével is megtartotta. Talán az is könyvviteli tanulmányainak hozadéka, vagy legalábbis ez irányú tanulmányainak komoly szerepe lehetett benne, hogy verseinek megjelenését is egy könyvelő precizitásával vezette. Fennmaradt az a notesza, amelyben műveinek folyóiratbeli megjelenését dokumentálta 1927. május 18-tól 1944. március 15-ig."

"1928–1930-ban nagybátyja cégénél, a Brück és Grosznál könyvelői, kereskedelmi levelezői munkát végzett, s bár nagybátyja ellenezte, tudatosan készült az egyetemre, bölcsészkarra. Mivel kereskedelmi iskolában érettségizett, az egyetemi felvételihez pedig gimnáziumi érettségire volt szükség, a gimnázium nyolcadik osztályának anyagából különbözeti vizsgát kellett tennie: latinból is, jóllehet korábban nem tanult latinul."

Kicsit kutattam, de csak ennyit találtam Radnóti és a könyvelés kapcsolatáról, és gyorsan kimásoltam. Remélem, azért egy kicsit segít.

Forrás: http://radnoti.mtak.hu/hu/01.htm
Módosítva: 2 éve
0