Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
29. C feladat
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia.

P=kedv. esetek száma /összes eset száma

-összes eset: 200-ból kiválasztasz kettőt -> (200 alatt a 2)=19900
-kedvező esetek: vagy 0, vagy 1 negyven éven alatti
-0 db 40 éven alatti: (120 alatt a 0)*(80 alatt a 2) =3160
-1 db negyven éven alatti: (120 alatt az 1)*(80 alatt az 1)=9600

P=(3160+9600)/19900=0,641=64,1%
0