Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az eredmény?

Főoldal » Középiskola » Matematika
604
Trapézról van szó!
a=?
c=3,2cm
m=2,5cm
T=10cm2

2.
a=10cm
c=4cm
m=?
T=28cm2

3.
a=15m
c=?
m=5m
T=55m2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. A trapéz területe: T=(a+c)*m/2, ahol a és c az alapok (amik párhuzamosak egymással) hosszai, m a trapéz magassága (ami merőleges az alapokra). Tehát:

10=(a+3,2)*2,5/2, ennek megoldása 4,8=a, tehát a másik alap 4,8 cm hosszú.

2. 28=(10+4)*m/2, erre 4=m adódik, tehát a trapéz magassága 4 cm.

3. 55=(15+c)*5/2, itt 7=c a megoldás, tehát a másik alap hossza 7 méter.
0