Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mágneses fluxus

Főoldal » Középiskola » Fizika
2007
Egy 600 menetes , 4 cm² keresztmetszetű , 10 cm hosszú tekercsben 1,6 A erősségű áram folyik . A tekercs belsejében olyan vasmag van, amelynek relatív permeabilitása 2200 . Mekkora a tekercs mágneses fluxusa ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, mágnes, tekercs, fluxus, menet, permeabilitás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
N = 600
A = 4 cm² = 4·10⁻⁴ m²
ℓ = 10 cm = 0,1 m
I = 1,6 A
µr = 2200

A tekercs belsejeben a mágneses indukció:
B = µr·µ₀·N·I / ℓ
B = 2200 · 4π·10⁻⁷ · 600 · 1,6 / 0,1

A fluxus:
Φ = B·A
Φ = ... szorozd össze. Weberben jön ki, mert mindent átváltottunk értelmes mértékegységekbe.
0