Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matemaitika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
489
Kérlek valaki segítsen, egyenlettel vezesse le nekem, sürgős lenne.

Melyik az a szám, amelynek 4 szerese 1-gyel kisebb mint a nála 2-vel nagyobb szám 3 szorosa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Melyik az a szám, amelynek 4 szerese 1-gyel kisebb mint a nála 2-vel nagyobb szám 3 szorosa?

4x+1= 3(x+2)
4x+1=3x+6/-3x
x+1=6/-1
x=5

Ell:

4 x 5+1= 3(5+2)
21=21

A gondolt szám az 5.
0